Chessplus.se simultan med GM Nils Grandelius

Alla partier: https://lichess.org/simul/DO1zCRie

Nils Grandelius kommentarer på Twitch: https://tinyurl.com/y3tj88zr

Igår spelade våra medlemmar simultan mot Nils Grandelius. Nils hade lite problem i några partier men vann till slut mot alla utom yours truly.

Jag spelade min special Caro-Kann i förhand :). Nils hade vänligheten att spela positionellt. Han sa något om att Ulf Andersson brukar säga att man ska spela remi mot borgmästaren. Hur som helst så missade jag att ha kunde ge mig en dubblebonde på f3 men jag fick g-linjen och löparparet. Sedan gjorde han en utflykt med tornet men missade en grej och jag vann en bonde. Jag kunde vunnit en bonde till men ställde bort en istället så blev det remi. Rätt nöjd.

Nils kommenterade och svarade på frågor i vanlig ordning mycket trevligt och utbildande. Vi fyllde inte alla platser med medlemmar så vi fyllde på med några ungdomar och en CM :). Ungdomarna gjorde bra ifrån sig. Nils fick revansch på Alva 🙂

Anders