478_Jesper_Hall_lagledare

Artur Yusupovs bokserier

Build up Your Chess – The Fundamentals (Quality Chess) var starten på en fantastisk bokserie av tidigare världsspelaren och numera mästartränaren Artur Yusupov. Steg för steg serveras läsaren ställningar som utvecklar schackkunnandet. I böckerna är schacket i centrum. Inte ett ord för mycket, bara pedagogiskt utvecklade exempel. Vill du bli bättre, är detta böckerna för dig.

888 Studies av Genrik Kasparian

Att lösa studier är ett både roligt och utvecklande sätt att träna fantasin i schack. I denna fantastiska samling finner du studier där flera skulle kunna vara hämtade från riktiga partier. Föredömligt börjar författaren, och tillika studiekompositören, med enklare studier innan svårighetsgraden successivt höjs.

Silman’s Complete Endgame Course av Jeremy Silman

Silman är schacktränaren som förstår hur inlärning och tankeprocesser går till. Silman’s Complete Endgame Course (Siles Press) var banbrytande när den kom eftersom den nivåanpassade inlärningen av slutspel, istället för hela tiden ta det steg för steg. Här kan du som spelare få precis det du behöver på din nivå, och förstås ta sikte på nästa …